Hallitus

Vuonna 2021 Olutkulttuuriseuran hallitus koostuu puheenjohtajasta ja seitsemästä jäsenestä. Lisäksi seuralle on valittu yksi hallituksen varajäsen, kamreeri ja presidentti.

Hallitus

Jukka Kuva, puheenjohtaja, Helsinki

Kerro lyhyesti itsestäsi?

Urani seurassa on ollut pitkä, mutta nyt jäljellä oleva aika puheenjohtajana enää lyhyt. Irrottaudun hiljalleen tikkerikulttuurista eli juon välillä myös pitkiä oluita pelkkien lyhyiden sijaan.

Missä ja miten olutharrastuneisuutesi alkoi?

Jyväskylän yliopiston Kulttuurivaliokunnan oluttasting Opinkiven saunalla keväällä 2008 Hannikun opastuksella.

Aiotko perustaa oman panimon vuonna 2021?

Ehdottomasti. Mutta korkeintaan kiertolaispanimon, koska silloin ei tarvitse omia valmistuslupia. Ehkä voisin tehdä hard seltzereitä, nehän ovat muodissa. Samoin alkoholittomat oluet. Sodastream minulta jo löytyykin.

Janne Koskenniemi, varapuheenjohtaja, Helsinki

Kerro lyhyesti itsestäsi?

Töissä saunomisen parissa, harrastukset oluen parissa. Saunon, panen, kuljen ja laulu soi.

Pasi Honkanen, tiedottaja, Jyväskylä

Kerro lyhyesti itsestäsi?

Hyvän ruoan ja juoman ystävä, sekä satunnainen olutblogisti Jyväskylästä.

Missä ja miten olutharrastuneisuutesi alkoi?

Odotin jatkuvasti myöhästelevää kaveria pubissa vuonna 2008 ja tylsistyksissäni selasin olutlistaa. Päätin tilata jotain mitä en ole ennen maistanut (Leffe Blonde), yllätyin, ja siitä se pikkuhiljaa lähti.

Aiotko perustaa oman panimon vonna 2021?

Kotona tulee tehtyä olutta uutteista. Lisäksi kotikaljaa ja simaa perinteisillä resepteillä tulee tänäkin vuonna tehtyä. Tästä olisi kyllä pitkä matka panimon perustamiseen.

Jere Nevalainen, sihteeri, Helsinki

Softainsinööri ja kotipanija.

Missä ja miten olutharrastuneisuutesi alkoi?

Kaiketi eräs kaukainen joulu, kun ostin kokeiluksi Ridgewayn Insanely Bad Elfin. Oli sen verran erilaista kuin ”kalja”, että piti lähteä muutakin kokeilemaan.

En ainakaan Suomeen.

Anton Panhelainen, tapahtumavastaava, Helsinki

Kerro lyhyesti itsestäsi?

Olen metallimusiikin ystävä ja IT nörtti, joka matkailee/kävelee eri oluiden perässä ympäri maita ja mantuja.

Missä ja miten olutharrastuneisuutesi alkoi?

Yksittäistä asiaa ei tähän voi antaa vaan kolme vaikuttavaa tekijää on ollut: Newcastle Brown Alea alkoi saamaan Suomesta 1990-luvulla. Samaan aikaan Vanhalla Ylioppilastalolla oli keikoilla/bileissä myynnissä muutakin kuin perinteistä suomalaista lageria ja niitä tuli ostettua. Lisäksi pitkän matkan bussia odottaessa tuli käytyä Vastarannan Kiiskissä, kun se oli Tennispalatsissa.

Aiotko perustaa oman panimon vonna 2021?

Vaikka olenkin koulutukseltani kemian tekniikan DI, niin olen mielummin panimoiden asiakkaana etsimässä uusia olutmakuja pieni annos kerrallaan kuin tekisin olutta itselleni harrastukseksi tai muille päivätyöksi.

Matias Partanen, Jyväskylän paikallisosaston johtaja, Jyväskylä

Kerro lyhyesti itsestäsi?

Jyväskyläläinen IT-harrastelija. Olen alun perin Pohjois-Savosta lähtöisin, mutta asunut jo reilu kymmenen vuotta Keski-Suomessa ja seuran jäsenenä olen ollut noin viisi vuotta.

Missä ja miten olutharrastuneisuutesi alkoi?

Varmaan noin vajaa kymmenen vuotta sitten kun hiljalleen tuli juotua muutakin kuin Koffia ja Karhua. Selkeää aloituspäivää ei kuitenkaan ole, mutta hiljalleen IPA:n ja belgien kautta myös stoutteihin ja muuhun tuli siirryttyä, nykyään menee jo mikä vain. Jyväskylässä myös Bricks ja Harry’s vaikutti tuohon aikoinaan vaikuttivat harrastuneisuuteen.

Aiotko perustaa oman panimon vonna 2021?

Aika paljon pitäisi seuraavaan kymmenen kuukauteen tapahtua, että siinä tilanteessa olisin, mutta toisaalta mikäli vuosi sitten helmikuussa olisi pitänyt vuoden 2020 loppuvuoden kuviot ennustaa, niin aika metsään olisi mennyt. Vastaan siis: ”vahva tuskin”

Misa Munde, www-vastaava, Helsinki

Kerro lyhyesti itsestäsi?

IT nörtti jolle hyvät maut sekä uudet kokemukset ovat todella tärkeitä ja oluen parissa niitä molempia pääsee kokemaan mielenkiintoisella tavalla.

Missä ja miten olutharrastuneisuutesi alkoi?

Hyvä olut hiipi elämään hitaasti mutta varmasti viimeisen reilu kymmenen vuoden aikana

Aiotko perustaa oman panimon vonna 2021?

Se ei olisi hyvä idea kenenkään mielestä :smile:

Laura Timonen, Helsinki

Kerro lyhyesti itsestäsi?

Olen lähtöisin Oulusta ja suuri makuyhdistelmäintoilija.

Missä ja miten olutharrastuneisuutesi alkoi?

Olutharrastuksen pariin ajauduin ystäväni ansiosta noin 15 vuotta sitten jossakin Helsingin olutravintolassa. Muistan tämän melkein kuin eilisen päivän.

Aiotko perustaa oman panimon vonna 2021?

Suunnitelmissa ei ole perustaa omaa panimoa, mutta jos perustaisin nimeksi tulisi Mysteeripanijat.

Olli-Pekka Oras, hallituksen varajäsen, Helsinki

Jouni Pänkäläinen, Kamreeri, Helsinki

pärstäKerro lyhyesti itsestäsi?

Espoolainen tietotekniikan diplomi-insinööri. Hyvän oluen ystävä, huonon oluen kaveri.

Missä ja miten olutharrastuneisuutesi alkoi?

Varmaan vuoden 2013 aikoihin muutettuani maakunnasta tänne isolle kirkolle oikeiden olutravintoloiden ääreen

Aiotko perustaa oman panimon vonna 2021?

Ei ollut suunnitelmissa, mutta eihän sitä koskaan tiedä

Presidentti

Sampo Välimaa, Jyväskylä

sampo

Etuoikeutetusti presidentin tehtävässä jatkaa seuran pitkäaikainen puheenjohtaja ja perustajajäsen.